FAQs

  • Какви материали се ползват за цветята?

Цветята са създадени от висококачествена изкуствена коприна, която обработвам след изпиране. Багря я с акрилни бои, които са достатъчни за фиксиране на цветовете. Понякога за център поставям тичинки.

  • Има ли налични аксесоари?

Целта ми през тази година е да има готови цветя, които или да очакват персонализиране, или да са сглобени и готови за продажба. Ще можете да ги разгледате на живо в ателието. Онлайн представям аксесоарите тук, в магазина на Parentland, както и в страницата Isabelle`s mingle-mangle.

  • Как могат да бъдат поръчани цветя и каква информация е нужна за поръчка?

Можете да ме посетите в ателието и да обсъдим всички детайли, както и да се свържете с мен във Facebook или по e-mail. Обичайно клиентите предоставят снимки на тоалетите, към които желаят да има декорация от копринени цветя. Уточняваме модел, подходящи цветове, както и срок.

  • Повтарят ли се моделите, могат ли да се поръчат същите цветя като вече изработените?

Моето лично усещане е да създавам цветя, които да бъдат разпознаваеми. Не е невъзможно да изработя идентични цветя, но предпочитам да не го правя поради много причини. И тъй като не ползвам готови шаблони, а цветовете са добити след смесване на различни тонове, със сигурност ще получите цвете, чийто притежател ще бъдете само вие.

  • Какъв е срокът за изработка?

Старая се да се движа по график. Хубаво е да планирате повече време, тъй като поръчки в последния момент забавят и объркват работата. Желанието ми е цветята да бъдат изящни и живи в ръцете ви, да бъдат различни, но и разпознаваеми, а така също и да спазвам собствения си стил в общата визия.

  • Как се извършва доставката?

От м. септември т.г. имате възможност да получите аксесоарите си в ателието в рамките на работното време. Не поемам ангажимент за друг тип лично предаване. Работя с Еконт, доставката е за сметка на получателят.

  • С каква техника се изработват цветята?

Японската техника, която следвам като самоук автор, а пътят е дълъг, се нарича Somebana. Школата е възникнала преди повече от 30 години, през които инструментите са били постоянно подобрявани. Всъщност през 17 в. доминиканските монаси за първи път успяват да обработят плат и да го ползват за изработката на изкуствени цветя. Не мога да кажа, че съм стриктен последовател на Somebana, до голяма степен взаимствам някои моменти от техниката, но истината е, че следвам собствените си разбирания и се надявам да разширявам способностите си.

  • Как да удължа живота на цветята?

Техниката на изработка гарантира, че дълго ще им се радвате. Същевременно би било чудесно да научите децата да избягват захващането на цветята при поставяне или сваляне. Опитайте да създаде навик аксесоарите да се пипат само в основата им – за диадемата, фибата, венеца. Избягвайте мокрене, изберете място за съхранение в дома си, така че цветята да не бъдат подложени на натиск.

  • Искам да се науча да създавам цветя, откъде да започна?

В Youtube има доста видеа, но истината е, че най-съществените моменти – тънкостите, без които нищо не е каквото е, са спестени умишлено. Достигнах до сегашните си умения, които се надявам да се развиват все повече, след години упорит труд в опит и грешки, наблюдения над истинските цветя, търсене на начин да шия, вместо да лепя. В подготовка съм за провеждане на обучения, за които ще уведомя допълнително.

За всякакви въпроси, свързани с цветята, можете да ми пишете на посочените контакти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: