Приключение в лавандулово злато

… или как да избягаме от баналните фотографии на лавандулово поле, първи опит.

Уви, не дотам сполучлив първи опит поради моята лоша организация и липсата на предварителна идея. Вечерта преди сесията изживях всички възможни кошмари на сън, които мозъка на един емоционален човек е в състояние да пресъздаде преди нещо ново и вълнуващо, вечерта след сесията – сънувах това, което не „видях“, за да заснема. Моментното осенение, което почти не ме е подвеждало досега, но пък винаги е било подплътено с някаква предварителна мисъл, която евентуално да бъде разиграна пред камерата, този път пристигна със закъснение. Вселената е търсила своя си баланс, предполагам. А може би в законите на Мърфи пише нещо за моя случай – да го искаш, да го чакаш, да го виждаш и… аха-аха, да ти се изплъзва, за да оцениш малката, над 200-км отдалечена, възможност.

В това лавандулово приключение доброволно се включиха сладки хлапета, които пътуваха няколко часа, преобличаха се, тичаха, падаха, плакаха и се смяха. И въпреки огромните запаси от храна, нито огладняха, нито ожадняха. Приличат на три сестрици (не по Чехов), но всъщност са нови и стари приятелки с общи корени, разпиляни из Тракийската равнина. Скромно, но сърцато, участваха и татковците, които не препираха, а подкрепяха нашето лавандулово приключение насред златното слънце.

Нямаше пострадала или откъсната лавандула – всички цветя в детските ръчици са изкуствени, както можете да видите в Instagram; не оставихме следи от нашето присъствие. Без да сме се наговаряли, вярвам че е било важно за цялата ни група приключенци.

Благодаря много на незнайният собственик на полето, надявам се дълги години да го стопанисва и да бъде гостоприемен към всички, омаяни от тези обаятелни цветове. Voilà!

 

Навръщане към София, където няма и помен от лавандула, но за сметка на това – макове, ни се стовари не един дъжд.

Иска ми се да напиша „Следва продължение“, но дали, как и с кого?

Ваша, няма пък да кажа къде е, Изи

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: