Дървото на живота

Нека да те снимам!

Обичайно с тази реплика започвам разговор с Вили, откакто я познавам. Отговорът ѝ се върти между кратък присмех и „Аз съм дърво!“, но винаги стигаме до там, че все пак я снимам. Дали ще е с нейните плетива или с моите цветя, и двете излизаме извън зоната си на комфорт и рискуваме да ни се получи.

Ето ни и днес така. Тя е много бременна и с разкошната Ивет, аз – прикриваща въодушевлението си към предстоящите тип студийни фотосесии, но не съвсем, в ателието. Към отбора дървета присъединяваме и Ива, която за по-малко от ден ушива истинска фантазия. Планирах да бъде изненада за Вили. Можех да я снимам небрежна по дънки, каквато си я знам, но ми се искаше да се види различна, специална. Защото носи живот, защото е един изключително скромен човек. Защото се надявах Ивет да изпита онази детска възхита, която всяка майка предизвиква в очите на детето си при някоя мъничка или закачлива промяна у себе си. Дано да се е случило.

Междувременно ателието плахо разтваря врати за гости. Финалните щрихи по обзавеждането би трябвало да са факт преди тази публикация да види бял свят. Ще останат за довършване разни неща, които с времето ще създадат усещането за мултифункционалността на помещението, към което се стремя, в стила на домашния уют. И Вили има пръст в тази работа – нейни са всички плетени килими, елхички, бебешки бонета, кошове и т.н. Нямам търпение да разбера от вас дали идеята ми ви е допаднала. Ами, направо ще го напиша – добре дошли сте всеки ден от работната седмица до към 14 ч., след предварително уговорен час, както и през уикенда в удобно за всички ни време.

Ето я и нея – Вили. Или както тя ще каже – „Дървото“, а аз ще ѝ отвърна „Дърво, дърво! Ама Дърво на живота!“…

Специални благодарности на Ива за божествения тоалет и безценната помощ по време на фотосесията! Роклята остава в ателието за още бременни сесии.

А това дете, това дете… Подари ми авторска рисунка, деликатно подкрепяше майка си да позира, а след това умело зае мястото ми като по-добрият фотограф в компанията. Заслужи си сладолед и безчетен брой захарни целувки!

Чудесни сте, мили мои, очакваме те, бебе!

Изи

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: