FAQs

  • Как да запазя час за фотосесия?

  • Къде се намира ателието?

В сърцето на града, на ул. „Гурко“ 74, в непосредствена близост до Княжеската градинка и стадион „Васил Левски“. Ателието е на третия етаж, с удобен асансьор. През работната седмица в района е зелена зона – платено паркиране до 4 часа. В близост има няколко стоянки за велосипеди, спирка на тролеи № 1, 2, 5, 8; автобуси № 84, 184, 94. С метро може да достигнете от метростанции „Софийски университет“ и „Стадион Васил Левски“.

  • Защо е нужна предварителна уговорка за среща в ателието?

Често се налага да бъда в движение, поради динамичния ми стил на живот. За да бъдете сигурни, че ще ме откриете в ателието, е добре да сме уточнили ден и час. Междувременно ако видите закопчан дамски велосипед до входа на кооперацията, вероятността да е моят е огромна.

  • Мога ли да ангажирам час за следобедна фотосесия или среща в ателието?

Разбира се, стига да успея да организирам домашните ангажименти. В късния следобед семейството ми има нужда от мен, а в ателието работя само на естествена светлина, заради което за момента не снимам в края на работния ден. Ако сте на работа, заповядайте рано сутрин или през обедната Ви почивка. Ще се постарая да си отпочинете, докато работим заедно. През уикенда мога да поема не повече от три сесии, заради което е хубаво да планирате време.

  • Къде се осъществяват фотосесиите?

Фотосесиите се осъществяват в ателието на ул. „Ген. Гурко“ № 74, на открито или във Вашия дом след предварително записване. При неподходящи за външни сесиии метеорологични условия, заповядайте в ателието. Запознайте се с цените тук.

  • Какви са условията за провеждане на студийни фотосесии?

Единствено организационни, иначе ателието е гостоприемно. Времето за една фотосесия е ограничено до 90 мин., което за мен е съвсем достатъчно да Ви посрещна, да се настаните, да обсъдим визията, да обменим усмивки, да се снимаме и да Ви изпратя. Моля, не закъснявайте!

Добре е децата да бъдат предварително нахранени, при мен ще ги очаква лека почерпка. Необходими са чифт чисти обувки, с които ще Ви снимам. Ако не разполагате с такива, любезно моля да бъдете боси. Донесете повече дрехи за преобличане, за да имаме разнообразен избор и по-раздвижени визии. Винаги е добра идея децата да разполагат със собствени играчки за игра, утеха, разсейване.

Снимане с телефон, докато работя, е неприемливо, тъй като разсейва всички замесени и ми отнема от възможността да се движа свободно, заснемайки различни гледни точки.

Мога да посрещна членовете на едно семейство. Ако желаете да се снимате с приятелски семейства или близки роднини, можете да ангажирате два последователни часа, които да застъпим за общи кадри. Домашни любимци снимам само навън или във Вашия дом, тъй като в ателието изработвам и цветята от коприна, постоянно идват деца и съм длъжна да осигуря чиста и безопасна среда. Правя изключение единствено за кучета, които са добре възпитани, могат да бъдат гушнати от стопаните си…

Въпреки, че не се привързвам към вещи и всичко може да бъде заменено, моля все пак да следите дребчовците да не правят бели. В ателието се изработват копринени цветя, работи се със скъпи инструменти, има и техника, а някои предмети носят огромна емоционална стойност за мен. Винаги съм дискретна към семействата, с които работя. Можете да разчитате, че забележки, подмятания, подигравки или всякакви негативни изрази от моя страна няма да има.

  • Какво е необходимо като предварителна подготовка?

Ще Ви изпратя файл, който ще се радвам да попълните, за да опозная семейството Ви по-добре. От своя страна, можете да ми задавате всякакви въпроси, за да бъдем в равностойно положение. Не е нужно да планирате сложни организации и ангажименти, единствено е добре да обърнете внимание върху облеклото на цялото семейство откъм цветова аранжировка. Ще уточним това допълнително спрямо избраната локация. За външните сесии е добре да подготвите храна и напитки за децата. Моля, не напрягайте хлапетата излишно с товара на отговорно и възпитано поведение. Нека знаят, че идват на гости в ателието или отиваме на семейна разходка, или пък че ще посрещат гост. За мен е удоволствие да работя с деца, ще се постарая всичко за тях да бъде игра и забавление.

  • Има ли подходящи дамски и детски дрехи за артистични снимки?

За момента имам две красиви дамски рокли, както и една феерична за бременни дами. Ще се постарая с времето да увелича гардероба на ателието.

  • Колко време продължават фотосесиите?

Различно, е кратката версия. Истината е, че всяко семейство има своите нужди, които се стремя да следвам. За момента в ателието сесиите са с продължителност от 90 минути, но външните и домашните сесии нямат фиксиран времеви диапазон. През цялото време, което имаме заедно, наблюдавам всички дали се чувстват добре, дали имат нужда от почивка и кога настъпва време да приключваме.

  • Какъв е срока за обработка и мога ли да получи всички снимки?

Старая се да не пазя спомените Ви твърде дълго. Обичайно до 20 дни след сесията предавам всички кадри според избрания от Вас пакет с художествена обработка. Ако желаете, можете да закупите допълнителен брой кадри. Необработени снимки не предоставям.

  • Как ще получа снимките?

Изпращам линк към Вашата галерия с парола, които на свой ред можете да предоставите на приятели, близки, роднини. В срок до две седмици е необходимо да свалите сесията си, за да не се претоварва платформата. Ако желаете хартиени копия, те се заплащат допълнително. Можете да ги получите в ателието или чрез куриер. В случай, че изгубите снимките си, непременно ми пишете. Архив пазя една година.

  • Има ли Коледни и тематични сесии? Какви декори да очакваме?

Разбира се, всяка година има. Придържайки се към установения ми стил, очаквайте уютна домашна обстановка. Присъствието на вещи е минимизирано, тъй като водещо за мен е емоцията, историята, общуването между вас.

  • Как да подаря ваучер за фотосесия?

Свържете се с мен, за да персонализирам ваучера и да уговорим детайлите – брой кадри, начин на получаване, условия за ползване. Ваучерите се заплащат предварително.

  • Мога ли да поръчам календари, фотокниги, картички?

Разбира се, можете да се запознаете с печатните модели, които съм предлагала досега тук. Всяка година ще обновявам дизайна на всички принтове, които предлагам.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: